19 mei – Brocante markt Reek

Rond de muren van de historische begraafplaats in Reek vindt op 19 meivan 13 tot 17 uur een brocantemarkt plaats. De ideale plek om leuke spulletjes te scoren of van oude huisraad af te komen.

‘Ontspullen’
Het voorjaar is het ideale moment om je huis, garage of schuur op te ruimen. Wat je zelf niet meer hoeft te hebben, kan voor een ander heel interessant zijn. Eigenlijk net zoals in Frankrijk, een vlooienmarkt voor oude huisraad en andere oude spulletjes. De deelnemers mogen geen eten of drinken verkopen, net zo min als nieuwe artikelen. Het hoeft geen antiek te zijn, maar de nieuwigheid mag er vanaf zijn.

‘Ontmoeten’
De brocantemarkt een stukje nostalgie. Er zijn veel mensen die graag in oude spullen snuffelen. Verder is het ook een manier om elkaar te ontmoeten. De kraampjes staan opgesteld in de Heijtmorgen en Noordhoek tegen de muur van het kerkhof. Het centrale punt is Onder Ons in Reek. Daar kun je gebruikmaken van de voorzieningen en binnen of buiten genieten van een hapje en een drankje.

Speciaal voor kinderen komt er een kleedjesmarkt in de verkeersluwe Rozenlaan. Zij hebben vaak ook speelgoed of spullen die ze willen verkopen, dat kan die dag gewoon.

Muziek door ReMaKe van 14.00uur tot 17.00uur bij Onder Ons in Reek

De Brocante Reek wordt muzikaal omlijst door ReMake. Kom luisteren op het terras van Onder Ons in Reek van 14.00-17.00uur

Kraam of kleed
Mensen die interesse hebben om spullen te verkopen tijdens Brocantemarkt Reek kunnen contact opnemen met Niek Egtberts via 06-51079120 of brocantereek@gmail.com. Je kunt kiezen uit een lege plaats voor 15 euro of een kraam voor 30 euro. Je krijgt een ruimte van vier meter breed. Er is in principe plek voor twintig deelnemers. De inschrijving sluit eind april. Kinderen betalen een borg van 2,50 euro. Die krijgen ze terug als ze de plek netjes achterlaten. Zij krijgen op Goede Vrijdag op school een briefje mee naar huis met meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.