5 mei – Rundje Landerd + pop-up museum Hans van der Zanden

Op Bevrijdingsdag 5 mei verzorgt Platform Toerisme Landerd een fietstocht langs al het moois dat Reek, Schaijk en Zeeland te bieden heeft in ‘Rundje Landerd’. De fietsroute is circa 35 kilometer lang. Het brengt je door de prachtige natuur en langs bijzondere locaties. Deze hebben allemaal een rol gespeeld in de oorlogsgeschiedenis van Landerd.

Onder Ons in Reek is op 5 mei weer startpunt van Rundje Landerd! Op deze dag zal door Hans van der Zanden een pop-up museum worden ingericht met oude (Reekse) oorlogsspullen. Een bijzonder moment dat je niet mag missen!

Hans: “Ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Hans van der Zanden en ik ben verzamelaar van militairen spullen van de Tweede Wereldoorlog. Ik ben geboren in Reek waardoor de plaatselijke historie mij ook erg boeit.”


In Reek heeft bij de bevrijding van september 1944 de doorvoerroute van Market Garden gelegen. Hans gaat op 5 mei bij Onder Ons in Reek een aantal spullen laten zien die hij verzameld heeft.

Hans: “Ik zoek zelf ook met de metaaldetector en heb een aantal regio bodemvondsten op gegraven. Een prachtige hobby is het, die ik met veel plezier doe. ”

Hans vertelt op 5 mei graag verhalen bij de tentoongestelde spullen. Een bijzonder moment dat je niet mag missen!

Met wie kom jij een kijkje nemen of meefietsen? Vanaf 10.30 tot 14.00 uur kun je in één van de drie dorpskernen starten. De routekaarten zijn gratis verkrijgbaar bij de startpunten:
De Potter in Schaijk, Onder Ons in Reek en Herberg d’n Brouwer in Zeeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.