De eerste schetsen…

Dit is waar de verbouwing een aantal maanden geleden mee begon: de eerste schetsen. Ondertussen is er al van alles afgerond, dit was echter nooit haalbaar geweest zonder er eerst diep over na te denken.

“Even” verbouwen is er helaas niet bij. Dat zou natuurlijk wel kunnen, maar wat als je dan dat ene stopcontact net een meter te ver naar rechts maakt? Of je toiletten net te smal uitvallen? Wat als de deur dadelijk niet meer open kan, omdat er een tafel voorstaat? Oeps, foutje!

Heel veel overwegingen en beslissingen werden de afgelopen tijd gemaakt om dat soort dingen te voorkomen. Denk aan zaken rondom brandveiligheid, waterleidingen, elektriciteit en nooduitgangen. Maar ook: waar plaatsen we welk apparaat in de keuken en hoe zorgen we dat de akoestiek van de ruimte zo goed mogelijk wordt benut?

Nu keuzes maken waarvan we later spijt zouden krijgen, wilden we voorkomen. Daarom moest alles dubbel gecheckt en overdacht worden. Hoeveel zitplaatsen kunnen we creëren en wat is hierbij de voordeligste routing? Hoe hoog, groot en breed zijn de ideale tafels? Ga zo maar door. 

Veel plannen, schetsen en brainstormen dus, totdat uiteindelijk een goed onderbouwd beeld werd gevormd voor de inrichting van onze horecazaak, het terras en de bijbehorende keuken. 

De eerste schetsen…

Daar zijn ze dan: de eerste schetsen en maquettes. En zoals jullie zien wordt er ondertussen ook al wat proefgedraaid met het bakken van taart! 

 

 

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Jeanne Gerrits Jan van Gaal schreef:

    Er komt inderdaad meer bij kijken dan gedacht, maar jullie zijn goed bezig.!! Ga zo door !! We kunnen bijna niet wachten op ons eerste bakje koffie in jullie lunchroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.