Ontmoet onze lokale leverancier: De 2 Linden

We willen een aantal gerechten op onze menukaart wijden aan producten van lokale ondernemers. Dat proef je niet alleen, dat beleef je. Eieren van om de hoek, een krop sla vers van het land. Vroeger heel normaal, nu steeds minder vaak het geval.  Ieder heeft zijn eigen prachtige verhaal dat men vol enthousiasme aan ons heeft verteld. Die verhalen willen we door middel van onze gerechten ook aan jullie vertellen. Ontmoet onze lokale leverancier: De 2 Linden.

De 2 Linden

Sinds 1992 verbouwen Meino en Antoinette Koning met veel zorg en aandacht biologische groenten in de volle grond en in zo’n 1000m2 tunnelkassen. Het bedrijf De Twee Linden, gevestigd aan de Schaijksestraat in Reek, teelt door het jaar heen zo’n 40 verschillende soorten groenten zonder gebruik te maken van chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen. De grond wordt bemest met natuurlijke mest en compost.


Samenwerken met de natuur vinden wij heel belangrijk. Natuur neemt dan ook een grote plaats in op ons bedrijf. Zo vindt u bij ons paddenpoelen, bloemen, hagen, kruiden, bijen, ruigtes… Het landschap wordt hierdoor rijker en aantrekkelijker voor iedereen. Insecten en andere dieren vinden hun plaats bij de groenten als natuurlijke bestrijders van ziekten en plagen. De variatie op ons bedrijf trekt bijzondere en zelfs zeldzame soorten aan en is een lust voor het oog. Onze groenten krijgen de tijd om te groeien en dat proef je!

Neem ook eens een kijkje op: www.2linden.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.