Hoe drink jij je koffie?

Gewoon zwart, lekker sterk of met een scheutje melk… Hoe drink jij je koffie? Toen wij ons gingen verdiepen in het vak genaamd koffie, kwamen wij erachter dat dit bestaat uit een uitzonderlijk groot aantal koffievariaties. Tegenwoordig zijn de “melkkoffies” zoals cappuccino’s en latte macchiato’s in opkomst, maar er zijn ook nog steeds mensen die de voorkeur geven aan een simpel bakkie zwarte koffie zonder poespas.

Koffie bonen - Onder Ons in Reek

Zo simpel blijkt een “normaal” kopje koffie echter niet te zijn. Daar gaat een heel proces aan vooraf, waarin de smaak van de koffie wordt bepaald. Ten eerste de koffieboon, deze groeit in verschillende landen en werelddelen, van Vietnam tot Brazilië, van Colombia tot Ethiopië.

Waar moet je als lunchroom beginnen met zoeken? Koffie is het hart van je zaak.

Ten tweede welke soort koffieboon is geschikt? Robusta, Arabica en een combinatie daarvan, hebben allemaal weer hun eigen specifieke smaak. Ten derde speelt het brandproces een rol, de manier waarop de koffieboon gebrand wordt. “Light Roast”, “Dark Roast”, of weer een tussenweg. Zo donker of licht je wilt. 

Koffie malen - Onder Ons in Reek

Uiteindelijk heb je de perfecte boon gekozen, die je vervolgens maalt tot een basis voor je espresso. Hierbij kun je uiteraard weer een keuze maken: hoe fijn maal je je koffiebonen? Het heeft allemaal invloed op de smaak van jouw kopje koffie! Je snapt dus vast, dat we in het begin tussen de koffiebonen, de koffie niet meer zagen. We hebben uiteindelijk onze weg gevonden, maar zijn ook erg benieuwd naar jouw voorkeur.

We zagen tussen de koffiebonen, de koffie niet meer.

Hoe drink jij je koffie?  Welke soort koffie mag niet op onze menukaart ontbreken? Laat het ons weten! Uiteraard: smaken verschillen, maar één ding is zeker: wij gaan voor een goede bak koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.