Je hebt elke dag de kans op een bijzonder moment

on

Nieuwe horecazaak Onder Ons in Reek opent deuren op 29 april

‘Je hebt elke dag de kans op een bijzonder moment’

 Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl
REEK – Reek is al bijna twee jaar verstoken van een horecazaak. Daar komt vanaf zondag 29 april verandering in. Het echtpaar Søren en Mariska Bueters opent dan samen met Bo van Gaal de deuren van Onder Ons in Reek. Zo krijgt het voormalige Boerenbondsgebouw aan de Noordhoek een deel van zijn oude functie terug: het samenbrengen van mensen. Het wordt een plek voor mensen uit de regio en toeristen om even lekker te genieten; van het weer, van de menukaart en van elkaar. Een bijzonder moment samen.

Søren en Mariska wonen met hun gezin op de bovenverdieping van het pand. Al langer liepen zij met het idee rond om iets te gaan met de ruimte onder hen, maar ze wisten niet precies wat. In oktober 2016 komt Søren op LinkedIn een bericht van Bo tegen over haar afstudeeronderzoek naar het beginnen van een eigen horecazaak. Hij twijfelt geen moment en stuurt haar een uitnodiging om een keer samen te brainstormen. Het enthousiasme is er direct. Na een paar gesprekken hakt het drietal de knoop door en besluit met elkaar in zee te gaan. “Het heeft even geduurd, maar dat heeft zo moeten zijn”, denkt Søren. “Nu valt alles op z’n plek en kunnen we doorpakken.”

‘Knus en gezellig’
Het concept van Onder Ons is heel breed. “We spelen in op wat de markt wil”, legt Bo uit. “Het doel is het creëren van bijzondere momenten. We starten met lunch en high tea, maar hopen dit op termijn verder uit te breiden. Daarbij staan we open voor ideeën en projecten van anderen, zolang het maar in onze visie past: ambachtelijk, kwaliteit en uit de streek. We leggen ons oor goed te luister en horen graag wat onze gasten hier zouden willen zien. Dan kunnen wij daar rekening mee houden. Je kunt altijd met ons in gesprek voor je eigen bijzondere moment.”
De naam heeft overigens een dubbele betekenis. “Ten eerste is de horecazaak letterlijk onder ons”, lacht Mariska. “Wij wonen erboven. Verder heeft het ook iets knus en gezelligs. Dat past bij wat wij uit willen stralen. Iedere dag heb je kans op een nieuw bijzonder moment. Daar dragen wij graag aan bij.”

Wandelen en fietsen
Het Boerenbondsgebouw ligt aan drukke fiets- en wandelroutes, vlakbij een knooppunt. “Daarom is Onder Ons de ideale uitvalsbasis voor mensen die een dagje eropuit willen”, stelt Søren. “Vanaf hier ben je zo in De Maashorst, richting Grave en de Maas of net waar je naartoe wil. We zijn bezig met de ontwikkeling van diverse arrangementen. Op die manier kun je als lokale spelers elkaar versterken. Dat blijft uitbreiden.”

Actieweek
De officiële opening van Onder Ons in Reek is zondag 29 april. Om 10 uur ‘s ochtends gaan de deuren voor het eerst los. “Heel erg spannend”, geeft Bo toe. “We weten niet goed wat we kunnen verwachten, maar hopen dat veel mensen een kijkje komen nemen. Die dag is er daarom nog geen eten te krijgen. In de openingsweek hebben we van maandag 30 april tot en met zaterdag 5 mei een speciale actie: een broodje naar keuze met een kopje koffie of thee voor 5 euro.”

Onder Ons in Reek is gevestigd in het oude Boerenbondsgebouw aan de Noordhoek 13b. Meer informatie vind je op www.onderonsinreek.nl.

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. SOREN , Mariska en Bo Proficiat veel succes en plezier en nog meer aanloop.Gr Chris en Marij

    1. admin schreef:

      Dag Chris en Marij,
      Bedankt voor jullie succes wensen en erg leuk dat jij, Marij, gisteren al bij ons bent geweest! Groet, Team Onder Ons in Reek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.