Waar komt de naam “Onder Ons” vandaan?

Als je een bedrijf opstart kom je al snel bij de vraag: welke naam ga je je bedrijf geven? Op een gegeven moment waren wij ook bij dit punt aangekomen. We zijn lang niet verder gekomen, want het bleek heel lastig te zijn een pakkende, originele en veelzeggende naam te bedenken…

Waar komt de naam “Onder Ons” vandaan?

 
Suggesties en tips
Op internet zijn veel suggesties en tips te vinden om tot de ultieme naam te komen. Je bedrijfsnaam mag bijvoorbeeld niet teveel overeenkomen met andere bedrijfsnamen, korte namen zijn vaak krachtiger en de naam moet goed te spellen en uit te spreken zijn. Als je denkt dat deze tips het makkelijker maakten,  dan heb je het mis!
 
Weken dachten we na over namen;  het was het toch steeds niet. Te ingewikkeld, niet pakkend genoeg of al in gebruik. Uiteindelijk kwam er een naam naar voren,  we brainstormden verder, maar kwamen steeds weer bij deze naam uit. Deze naam was: Onder Ons! Uiteindelijk besloten we voor deze naam te gaan, er zitten meerdere gedachtes achter. 

 

Waarom Onder Ons? 
Ten eerste heeft “Onder Ons” iets gezelligs. Het is afgeleid van een “Onder Onsje”, een informeel gesprek tussen enkele mensen, waar anderen niet bij zijn. Even tijd voor elkaar maken, gezellig bijkletsen. Dit is niet de voornaamste reden waarom Onder Ons perfect past bij onze lunchroom…
 
Zoals jullie lazen in ons bericht over de geschiedenis van ons pand (het Boerenbondsgebouw) is de bovenste verdieping op dit moment woonruimte. Niet zomaar een woonruimte: twee van de oprichters van onder ons wonen hier al 9 jaar met hun gezin. 

 

Conclusie: Onder Ons wordt dus letterlijk onder ons!


One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Marijke en André Gielis schreef:

    Veel succes !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.